RSS Feed

Pissed Jeans

IMG_4949

Хто бачив фільм “Ex Drummer, 2007”? Так от це як раз та музична атмосфера. “Обісцяні джинси” грають дуже жорсткий, але разом стим приємний вуху нойз-рок (з присмаком хардкору і панку, але тільки присмаком – що притамано для жанру).
Як для мене пересічного слухача не плаваючого глибоко в жанрі – Pissed Jeans і Metz кращі групи сучасності в такому не популярному жанрі “Noise Rock”.
Станом на 2015 мають три альбоми. Агресія, безвихідь, біль, сексуальне незадоволення. Записуються мужики на якраз культовому для такої музики лейблі Sub Pop.
В рунеті є розгорнута цікава стаття про них: http://www.colta.ru/articles/music_modern/1632
цитата:
В группе играют толстяк, дохляк, парень с лицом отличника-садиста и еще один чувак, который не выглядит вообще никак. Не это ли квинтэссенция современного общества?

Качаєм і слухаєм: рутрекер


Петля Пристрастия

IMG_4706_zps3bfd2560

Слоган від perfectttmusic: вишукане рукоопускання

Навіщо слухати: грають пост-панк з нахилом на драйвове електричне звучання гітар. Нагадує якимось боком Editors і Interpol. Головна перевага (як на мій смак) це вокал і тексти. Вокал душероздираючий, такий сльозливий, але разом з тим дорослий – як ніби чоловік якому під 40-к розповідає про свої депресії. А тексти блистять оригінальним словосполученнями і реченнями які врізаються в пам”ять.

Щодо дискографії: всі три альбоми Фобос (2013), Гипнопедия (2011), Всем Доволен (2009) – якісний продукт без косяків! Я починав з альбома “Фобос”.

Качаєм і слухаєм: рутрекер


Фруктовый Кефир

bwIXu3Ehp68

Слоган від perfectttmusic: солодкий ковток позитивної меланхолії

Навіщо слухати: яскрава, прикольна, молодіжна музика. Тексти нестрандартні, мелодії закручені. Група яка грає фанк і рок й робить це достойно – на вітчизняній сцені рідкість. Думаю сподобається любителям інді-музики.

Пробіжимся по дискографії: З кожним альбомом – краще. 1 і 2 альбом 2005го і 2006го років – скажем далекі від ідеалу, хоча мають приємні моменти. “Клетчатый альбом” 2009го – дуже багато цікавих і достойних пісень (взяти хоча б “Просто я тебя люблю”, “Убиваю время”). “Не в себе” 2013го – можна сказати еталон в якому група зробила з альбому цукерку.

Качаєм і слухаєм: рутрекер

Вася Обломов

6d1082ec7c926b6c42303f4a0654b70d

Слоган від perfectttmusic: правдиве униле гівно що чіпляє до сліз.

Навіщо слухати: Вася блистить новизною, те що він записує – продукт унікальний. Тексти багатьох пісень можуть достукатись до кожного і людина скаже – от цей трек як раз про мене. Максимально змісту і мелодії запам”ятовуються.  Він ходячий бренд – не чути Васю це якось несерйозно))

Пробіжимся по дискографії: 1 рік -1 альбом з 2011-го. Всі правильно складені як машина в японії. В кожному є максилально “трогатєльна і пічальна” пісня. Можна почати слухати з найпотужнішого – “Повести и Рассказы”.

Качаєм і слухаєм: рутрекер


The Subways

the-subways_blog

Сабвейс – британська рок група. Чомусь часто можна почути що грають вони інді рок, але мало схожого особисто я чую у них з традиційним звучанням цього жанру. Встигли записати (станом на 2015 рік) 4 альбоми. Почали грати рок музику ще в школі, їх цікавив тоді панк рок і гранж (наприклад Nirvana, Green Day). Біллі Ланн (головний вокал, електрогітара) і Шарлотта Купер (бас-гітара, бек-вокал) почали грати разом ще в школі. В них там навіть була здається так сказати “любов” і головний їх невмираючий хіт “Rock And Roll Queen” Біллі написав для Шарлотти. Група є досить популярною і комерційно успішною, наймає потужних продюсерів (наприклад 2-гий альбом спродюсував Бутч Виг що працював в 90-х з Nirvana, The Smashing Pumpkins і Jimmy Eat World).

Особисто мені подобаються всі чотири альбоми, а останій особливо! На ньому вокал звучить по агресивніше, всі треки звучать монолітно як один довгий трек. Під їх драйвову музику можна веселитись, танцювати. Загалом позитив. Не раз приїздили в Україну.

Gang Gang Dance – Eye Contact (2011)

Cover

experimental, electronic

Ще один альбом зі списку моїх самих-самих улюблених. Колектив грає надзвичайно експерементальну електорніку і їх перші альбоми мені було важко сприймати. Але цей – без проблем і в нього важко не закохатись. До того ж записано на легендарному лейблі 4AD.

завантажити можна на rutracker.org

Emika

Emika+400px_at_Electromechanica

electronic, experimental

Еміка – англійський музикант і співачка чешського походження, одна з головних зірок легендарного лейблу Ninja Tune. Вона має свій неповторний звук і стиль в музиці яка звучить меланхолічно і похмуро.
Як на мій смак то її дебюний альбом “Emika” 2011 року одни з найулюбленіших моїх альбомів взагалі. Він не відпускає і заворожує уже четвертий рік.
Другий “Dva” вийшов не таким і прийнято вважати його куди слабшим, але він також достойний всілякої уваги і занурює в себе все глибше з кожним прослуховуванням.
На початку 2015 з”явився альбом “Klavirni” з піано треками – хоча досить одноманітна музика, але ці мелодії не лишають байдужими і в них передається та неповторна атмосфера музики Емікі.

Дискографія mp3 (на рутрекері є і лосслесс)

Tim Armstrong – A Poet’s Life (2007)

df249f5565d71e9a2a588e97d7f70c05

Лідер групи панк групи Rancid записав дуже і дуже ska, reggae альбом. Також до кожної пісні є відео в дусі обкладинки альбому.

01. Tim Armstrong – Wake Up
02. Tim Armstrong – Hold On
03. Tim Armstrong – Into Action
04. Tim Armstrong – Translator
05. Tim Armstrong – Take This City
06. Tim Armstrong – Inner City Violence
07. Tim Armstrong – Oh No
08. Tim Armstrong – Lady Demeter
09. Tim Armstrong – Among The Dead
10. Tim Armstrong – Cold Blooded

Markscheider Kunst

Markscheider+Kunst+markscheiderkunst_b_image_2

SkaMusic/Latino/Afrobeat/Reggae/Funk

Санкт-Петербурзький оркестр позитиву, сонця. Під них можна прекрасно потанцювати.

Група існує з 1992 року і має в активі 7 студійних альбомів. В музиці присутній надзвичайно великий діапазон жанрів і експерементів зі звуком. Якщо не знаєте з чого почати, почніть з Красиво слева (2001),  На связи (2003).

дискографія на рутрекері

Soviet Soviet

Soviet+Soviet+soviet3

Троє хлопців з Італії які граю досить приємний для вух пост-панк, нью вейв. Перейняли найкращі нюанси у Joy Division, The Cure, Echo & The Bunnymen, The Smiths і New Order. На початок 2015-го мають один студійний альбом і три не менш хороші іпішкі. Слід відмітити супер-атмосферний вокал.